Zowel in de traditionele als social media vliegen de lijstjes van 2010 je om de oren. Op Twitter, Facebook, LinkedIn verschijnt regelmatig de vraag naar wat  het hoogtepunt van 2010 was. Hierdoor ga je (on)bewust nadenken over het afgelopen jaar en dan realiseer ik me dat ik niet zo 1-2-3 een lijstje uit mijn mouw schud. Betekent dat dan dat 2010 geen goed jaar voor mij was? Of sta ik niet genoeg stil bij wat mij overkomt of wat ik meemaak? Food for thought.

Meer food for thought krijg ik ook door de vraag naar mijn goede voornemens voor 2011 of wat ik het komende jaar wil bereiken. Ook hier moet ik het antwoord schuldig blijven en echt over nadenken. En daar ik graag van de hak op de tak spring, ook in gedachten, heb ik uiteindelijk meer nagedacht over waarom ik geen antwoorden kan geven en niet over mijn hoogtepunten of goede voornemens.

Maar nu is natuurlijk de grote vraag, heb ik daar dan wel een antwoord op gevonden? Ja. Ik heb me gerealiseerd dat ik (en ongetwijfeld velen met mij) niet genoeg stilsta bij wat er elke dag gebeurt. Als moeder zit je elke dag vol in de routine: kinderen op tijd naar school brengen, verantwoorde lunchtrommels maken, ze op tijd afleveren bij speelafspraken, hockey- of basketbaltraining, turnen, bijles, huiswerk maken, voorlezen, samen de dag doornemen en zorgen dat ze gezonde, blije, zelfstandige mensen worden. Nu ben ik niet alleen moeder, maar werk ik ook nog minimaal 32 uur per week en moet ik ook zorgen dat mijn huis er ook nog een beetje gezellig ziet en ik af en toe ook nog andere grote mensen zie in een sociale setting. Tijd voor reflectie schiet er dan wel eens een beetje bij in en dat is natuurlijk zonde.

Want 2010 was een goed jaar, waarin ik mijn eerste blog schreef, eindelijk mijn tattoo liet zetten, een supergave masterclass heb gevolgd, leuke projecten heb gedaan, bijzondere mensen heb ontmoet, mijn meisjes voor het eerst hebben geskied op de pistes waar ik ook leerde skiën als kind, ik beter grenzen heb leren aangeven en veel heb gelachen en nauwelijks gehuild.

En voor wat betreft die goede voornemens? Ik heb er dit jaar zomaar twee gemaakt…. En jullie?

Geniet van Oud en Nieuw morgen en ik wens jullie een mooi, gezond, vrolijk en heel goed 2011.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Add to favorites
 • LinkedIn
 • email

  8 Responses to “Terugblikken of vooruit kijken?”

 1. Wie bepaalt er of je wel of niet genoeg stilstaat bij het gebeuren van alledag of jezelf? Is daar een maat voor? Volgens mij is er maar één die dat kan bepalen en dat ben je zelf. Daarbij hoop ik dat je je niet laat gek maken door wat anderen er van denken.
  Als ik het zo lees heb je je zaakjes prima voor elkaar. Daar zouden een heleboel mensen (die misschien vaker stilstaan dan jij) een voorbeeld aan kunnen nemen. Wat mij betreft mag je daar erg trots op zijn. Sta daar maar eens bij stil!

  Wat 2011 betreft; ditto!

 2. Jet, wat een bijzonder mooi en open verhaal! Hoewel mijn leven er compleet anders uit ziet, hallucineer ik dat veel mensen zich zullen herkennen in de gedachtes die je deelt … Things change, change things, some people just pop up and change things … you did!

 3. Ben blij mezelf een moment gegund te hebben om jouw blog te lezen. Dank je wel voor het delen!

 4. Geweldig geschreven, volgens mij heb jij alles aardig op een rijtje en worden jouw kinderen inderdaad leuke blije kinderen.
  Lijstjes maken dus niet nodig want niet alles hoeft op een lijstje.
  Ben blij dat ik dit gelezen heb en ik ben blij dat ik je, op de valreep van 2010, virtueel heb leren kennen. Weer een verrijking voor mij.

  Fijne jaarwisseling en een prachtg 2011 in alle opzichten.
  Goede voornemens 2011?? ik heb er dit jaar ook maar zo twee gemaakt:))

 5. wat mooi.
  meer heb ik even niet.
  behalve dat ik jou en je dochters een geweldig 2011 toewens.
  genieten, gaan en stilstaan.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2011 Retje blogt Suffusion theme by Sayontan Sinha